Private equity investeerder IceLake Capital neemt een belang in dataleverancier en softwarebedrijf Nazca Solutions

Acquisition

“Data Becomes Knowledge”

Bron: https://www.nazcai.nl/

 

‘s- Hertogenbosch, 09-09-2021

 

Private equity investeerder IceLake Capital neemt een belang in dataleverancier en softwarebedrijf Nazca Solutions. Het bedrijf, gevestigd in Houten, is een van de toonaangevende Nederlandse softwareleverancier binnen de overheidsmarkt toegespitst op het domeinen Leefomgeving en Ondergrond. Icelake Capital neemt het volledige aandelen pakket van de huidige Nazca aandeelhouders over. Met de aandelen transactie wordt Nazca het 2de  Geospatial bedrijf in Nederland, naast Genetics uit Almere binnen de New Generation Software Group- NGSG.

 

Oprichters Erwin Moll en Nus Jurgens die het bedrijf in 2003 zijn gestart en sindsdien vorm hebben gegeven, blijven in functie en volledig betrokken.

 

Vanaf 2011 is Bridge Consulting Group betrokken geweest bij Nazca, wat ertoe geleid heeft dat de oprichters het internationaal opererende Bossche adviesbureau Bridge Consulting Group gevraagd heeft om de verkoop van het bedrijf te begeleiden. Dit heeft als resultaat gebracht dat de overname in een prettige samenwerking is afgerond.

 

“Met IceLake Capital krijgen we de mogelijkheid om te expanderen binnen Europa.  Het samen bouwen aan de “New Generation Software Group” een groep die haar klanten de Geo diensten van morgen gaat leveren. Denk hierbij aan AR- augmented reality , Machine learning en Deep learning oplossingen waarmee we een positieve bijdrage willen gaan leveren aan een beter milieu. Wij zien ernaar uit om samen met de NGSG leden Europa in te gaan, aldus Nus Jurgens CEO Nazca.

 

De gezamenlijke klanten van Genetics en Nazca vinden we binnen de gemeentelijke overheid. Naast de gemeentelijke markt is Nazca ook actief binnen de  Semi-overheid en de Vastgoedsector. Door de jaren heen heeft Nazca en unieke landelijk dekkende Milieu Hygiënische database opgebouwd met als doel Milieu- en ARBO schade te voorkomen.

 

Nazca en Genetics blijven zelfstandig opereren in de markt. Beide organisaties hebben hun eigen unieke positie binnen de NL markt verworven met haar eigen klanten groep die zij waarderen en respecteren. “De klanten moeten de mogelijkheid hebben om te kiezen welke leverancier (s) het beste past ben hen”, aldus Bastiaan Hagenouw – founder & partner Icelake Capital.

 

Wij geloven in het principe “Niet harder werken maar slimmer” de techniek van vandaag levert ons morgen kwalitatieve tijd, aldus Nus Jurgens CEO Nazca.

 

(Bridge biedt een uitgebreid product- en dienstenaanbod ter ondersteuning van onze klanten tijdens elk gedeelte van het proces voor het sluiten van een deal. Het maakt niet uit of u een strategische koper, verkoper of een participatiemaatschappij bent.)

Tot zover,

Met vriendelijke groeten,

Bridge Consulting Group

Drs P.G.E.M. Smeets

Deze website maakt gebruik van cookies en vraagt ​​uw persoonlijke gegevens om uw browse-ervaring te verbeteren.