Aqcuisitie Fire up door Swedish Match

 

’s-Hertogenbosch, April – 2021

 

 

Lights Division Swedish Match neemt Fire-Up International over

 

We zijn verheugd aan te kondigen dat Fire-Up International onlangs is overgenomen door de Lights Division van Swedish Match.

Fire-Up International (FUI) handen gekomen van het Zweedse beursgenoteerde Swedish Match. Na de nodige tegenslagen aan de kant van FUI, is na twee jaar van wederopbouw, de verkoop tot stand gekomen.

Fire-Up International tot 2006 bekend onder de naam Peko BV., is producent van aanmaakblokjes in tabletvorm en van losse aanmaakblokjes. Bij de naamswisseling in 2006 is Kees van Opstal eigenaar/directeur van Fire-Up International.  De heer van Opstal heeft indertijd de kernactiviteit van de organisatie teruggebracht naar: vuurgerelateerde producten voor kachel, haard en barbecue. Milieuvriendelijke aanmaakblokjes, houtskool en houtskoolbriketten vormen de hoofdbestanddelen.

Swedish Match is een toonaangevende fabrikant en distributeur van lucifers en aanstekers met een sterk merkenportfolio over de hele wereld.

Swedish Match is genoteerd aan de Zweedse Aandelenbeurs SWMA. In zeven landen hebben zij productiebedrijven zitten die zich allen bezighouden met non smoking products. Cricket in Assen is één van deze productie-units. Hier is nu het Nederlandse Fire-Up bijgekomen. Ze hebben hun grootste afzetgebied in Zweden en de Verenigde Staten zitten.

Swedish Match wil haar aanwezigheid vergroten in de groeiende categorie van vuurproducten (producten voor het aansteken van kachels, open haarden, barbecues, enz.). Dit is de afgelopen jaren een prioritair doel geweest voor de Lights Division van Swedish Match.

Met de overname van Fire-Up International is een grote stap voorwaarts gezet.

De Swedish Match Lights-divisie met een portfolio van zelf-geproduceerde producten van topkwaliteit, omvat nu het volledige assortiment: Lucifers, Aanstekers en Aanmaakblokjes.

“Wij zijn erg blij voor Fire-Up International om samen met Swedish Match de volgende stap te zetten. Het combineren van de hoogwaardige en duurzame producten van Fire-Up met de commerciële middelen en sterke merken van Swedish Match wordt echt een “perfect match”. Aldus Hakan CEO van Lights Division Swedish Match.

Na dertien jaar het bedrijf het bedrijf geleid te hebben heeft de heer van Opstal het internationaal opererende Bossche adviesbureau Bridge Consulting Group gevraagd om de verkoop van zijn bedrijf te begeleiden. Onder de supervisie van Paul Smeets, eigenaar van Bridge Consulting Group, is Fire Up verkocht aan Swedish Match.

 Geef een antwoord

Deze website maakt gebruik van cookies en vraagt ​​uw persoonlijke gegevens om uw browse-ervaring te verbeteren.